Za tehničku podršku molimo pokrenite chat na dnu desno!

BAZA ZNANJA

Pokušali smo unaprijed predvidjeti sve što bi te moglo zanimati. Ako ne mozes pronaći odgovor na svoje pitanje pošalji nam upit. Yamaha tim će ti rado odgovoriti. 🙂

Na naše online tečajeve mogu se prijaviti sve generacije, počevši od navršenih 8 godina pa nadalje, bez obzira na predznanje! Naravno, roditelji će procijeniti od koje godine njihovo dijete može pratiti online sadržaje!
Želite li početi učiti svirati instrument koji ste oduvijek htjeli, razviti svoje vještine, muzikalnost i dati oduška kreativnosti, Yamaha Music School programi za Vas su pravi izbor.

Ne postoji gornja dobna granica za pohađanje Yamaha Music School!

Moguće je upisati online program pjevanja (Class Vocals), bubnjeva (Drum Encounters), bas gitare (Electric Bass), moderne akustične gitare (Six Strings Adventure), klasične gitare (Classical Guitar), električne gitare (Guitar Encounters), klavijatura (Play For Keeps), klavira (Piano Forte), violine (Violin), flaute (Flute) i saksofona (Saxophone). Ujedno, u suradnji s rslawards.com tu je i program Ukulele. 

YMS surađuje s RSL Awards u provedbi online nastave koristeći, koje temeljenom gradivu knjiga YMS, dodaje neiscrpan repertoar i tehnološka dostignuća moćne platforme za učenje. 
Paket ove nove zajedničke suradnje YMS i RSL superioran je teorijsko/praktični način glazbene edukacije današnjice, koji na najkvalitetniji način isporučuje online edukaciju uz maksimalno iskorištavanje prednosti današnje tehnologije.


Na ovaj način približavamo Yamaha Music School gradivo, metodu i licencirane učitelje polaznicima iz područja u kojima ne postoji škola Yamaha Music School sustava, te im pružamo mogućnost učenja po atraktivnom programu koji je isti u cijelom svijetu i mogućnost polaganja ispita Yamaha Grading sistema.
Ujedno, koristimo najmoderniju digitalnu platformu u kojoj polaznik može vježbati, snimati se i, na kraju, snimku s kojom je zadovoljan/a poslati mentoru ili preuzeti sebi. Sve to po gradivu koje priprema polaznika za mogući ispit.

Prateći digitalizirani notni zapis polaznici uživaju u vježbanju i izvođenju uz pratnju pune produkcije poznatih skladbi bilo kad i bilo gdje snimajući sebe zvukom ili slikom, što sustav prepoznaje  i ocjenjuje preciznost izvedbe, a mentor dodatno komentira i savjetuje temeljem konačno poslane verzije vježbe.
Svim skladbama može se mijenjati tempo, tonalitet, vrsta glazbene pratnje za vježbu, te se svoje snimke mogu preuzeti za svoju arhivu.

Prilikom ispunjavanja predbiljeđbe moguće je odabrati preferirane termine, a mi ćemo se potruditi da to omogućimo u što većoj mogućoj mjeri. Kod grupne nastave, neki od parametara koji uvjetuju termin predavanja su raspoloživost mentora i raspoloživost ostalih članova grupe.
Za individualnu nastavu izbor termina je izuzetno jednostavan, u dogovoru s tajništvom i mentorom. 

Nastava se odvija “uživo” na online platformi s mentorom i ostalim polaznicima grupe (ili individualno) u unaprijed određenom terminu uz korištenje dodatnih zabavnih i modernih online glazbenih alata u posebnoj platformi partnerskog sustava rslawards.com 
Ti alati omogućuju da učenik radi i samostalno između predavanja, vježba, snima se i rješava razne zadatke.  Dakle nastava nije vezana samo uz online predavanje! Sve to stalna je priprema za mogući RSL ispit! 

Stupnjevi ujedno predstavljaju i originalne knjige Yamaha Music School s kompletnim gradivom od početnog (BOOK 1) prema višim stupnjevima. Gradivo knjige nije nužno vezano uz određeni vremenski period, već napredak ovisi o napretku grupe. 

Analizom videa koji nam pošaljete prilikom prijave, određuje se stupanj od kojeg možete krenuti.
U slučaju da ste na početnom nivou, snimka nije potrebna!

Moguće je brže napredovati i promijeniti grupu, što je zajednički dogovor polaznika, mentora i administracije.
Svaka knjiga košta 200,00 kn i kupuje se od škole prilikom upisa u program ili temeljem napretka, te ju šaljemo preporučenom poštom. 


Tečaj se upisuje na bazi jednog trimestra, a predavanja se održavaju jednom tjedno po 60 minuta, što je ukupno 12 predavanja u tri mjeseca. Školska godina traje 3 trimestra kroz 9 mjeseci, odnosno 36 predavanja. Program može trajati i nekoliko godina, što ovisi o brzini napretka prema stupnjevima (knjigama BOOK 1, BOOK 2, BOOK 3…).

Da, svaki polaznik dobiva YMS certifikat o pohađanju po završetku školske godine (3 trimestra).

Svi oni koji žele polagati ispite, mogu polagati svjetski prepoznate RSL ispite koji definiraju točku razvoja učenika: 

RSL Awards edukacijska je i ispitna tvrtka iz Velike Britanije ovlaštena za ispitivanje u raznim područjima kreativne i izvođačke industrije. Prisutna je u cijelome svijetu, a ima i svojeg zastupnika za Hrvatsku.
Ispitni sustav koji provodi RSL prepoznat je u većem dijelu svijeta a na području UK je i službeno priznat kao sustav edukacije i svjedodžbi, više na linku.
Certifikat za položeni ispit isporučuje se izravno iz Londona, a ispiti se mogu polagati u našoj učionici ili na neki od kontroliranih online načina.
Postoje tri ispitna roka a, prirodno, najzastupljeniji je onaj krajem svake školske godine.
Ispit se plaća posebno po cjeniku RSL-a standardiziranom za cijeli svijet, a cijena ispita ovisi o  stupnju koji se polaže (GRADE 1 – 8)  te varira od 120 – 250 EUR.
Yamaha Music School i RSL imaju partnerski ugovor u cijelom svijetu.

 

Predavanje “uživo” traje 60 minuta i održava se jednom tjedno.
Između predavanja, u online razredu, odvija se dodatna komunikacija učenika, razmjenjuju ideje, pitanja, odgovori, datoteke. 
Koristeći posebne online alate, učenici ujedno i sami vježbaju, snimaju zadatke i sl. 

Pri upisu na neki od tečajeva, svaki polaznik po cijeni od 200,00 kn kupuje knjigu Yamaha Music School (npr. Play For Keeps BOOK 1) koja će mu biti dostavljena na kućnu adresu. Knjiga je obavezna za rad i učenje po YMS metodi.

Obavezno:

  1. Računalo ili tablet ili pametni telefon s kamerom i mikrofonom. Mobitel ima premali ekran za praćenje vizualnih sadržaja koje će mentor dijeliti na svakom predavanju, a alati koje koristimo prikazuju note i slične fine detalje za koje je potrebna veličina ekrana! No, u sučelju platforme za učenje koje koristite sami između predavanja, postoji odlična aplikacija i za pametni telefon!
  2. Solidna internet veza (preko 10Mb/s je preporučeno)
  3. Slušalice! Obzirom da učenik u realnom vremenu snima sebe dok sluša glazbu iz računala, mikrofon pritom ne smije “čuti” zvuk iz zvučnika računala. Ujedno, prilikom zajedničkog rada, svaki povrat zvuka kroz mikrofon natrag u chat čini buku i smeta ostalim sudionicima. 
    Slušalice ne smiju biti bluetooth jer će u njima kasniti zvuk i Vaše snimke neće biti ispravne. Nabavite slušalice koje uključujete žicom u računalo ili tablet. 
  4. Mirna soba bez buke dok traje predavanje.

Preporučeno: 

1. Ako je za vaš program potreban  električni/elektronski instrument koji možete spajati kabelom, a imate računalo, bilo bi odlično da posjedujete audio karticu s odgovarajućim audio ulazom i izravno spojite uređaj u kompjuter. Na taj način mentor i grupa primat će od vas daleko jasniji i kvalitetniji zvuk od onog koji bi “uhvatio” vaš mikrofon. No to je samo opcionalno, ukoliko je vaš mikrofon uobičajene kvalitete.  
2. Ozbiljnije slušalice, koje imaju dobar “low – end” odnosno niske frekvencije, bas. To je dobro za ukupan doživljaj, što povećava kvalitetu vašeg napretka, snimaka i ukupnog doživljaja programa. 
3. Soba u kojoj pratite predavanje po mogućnosti trebala bi biti bez puno odjeka, s više namještaja, zavjesa i sl. apsorbcijskih materijala. 

U svakom trenu kontaktirajte nas za savjet oko opreme i tehnikalija. 
Za svakog novog učenika organiziramo testni poziv!

Nisi pronašao odgovor?

Upisi u tijeku