Za tehničku podršku molimo pokrenite chat na dnu desno!

Saksofon

Saxophone

Saxophone je tečaj saksofona za svakoga 8+

Glavni fokus tečaja je:

  • učenje osnovnih tehnika sviranja
  • zabaviti se svirajući u grupi s ostalim polaznicima
  • učenje improvizacije od samoga početka
  • priprema za sviranje u glazbenoj skupini

Stupnjevi: BOOK 1 ⎪BOOK 2 ⎪BOOK 3

ONLINE NASTAVA

Trajanje sata: 60 minuta

Broj učenika u grupi: od 4 do 8

Cijena semestra (12 tjedana) – 1.500,00 kn. 

U cijenu je uključen PDV. Uz program se kupuje i odgovarajući udžbenik. 

Semestri

JESEN – 1.10. – 31.12.

ZIMA – 1.1.- 31.3.

PROLJEĆE – 1.4. – 30.6.

Program može trajati i nekoliko godina, što ovisi o brzini napretka prema stupnjevima (knjigama BOOK 1, BOOK 2…)

Svi programi mogu biti i individualni, po cijeni od 250,00 kn/h.

Na naše online tečajeve mogu se prijaviti sve generacije, počevši od navršenih 8 godina pa nadalje, bez obzira na predznanje! Želite li početi učiti svirati instrument koji ste oduvijek htjeli, razviti svoje vještine, muzikalnost i dati oduška kreativnosti, Yamaha Music School programi za Vas su pravi izbor.

Ne postoji gornja dobna granica za pohađanje Yamaha Music School!

Moguće je upisati online program pjevanja (Class Vocals), bubnjeva (Drum Encounters), bas gitare (Electric Bass), moderne akustične gitare (Six Strings Adventure), klasične gitare (Classical Guitar), električne gitare (Guitar Encounters), klavijatura (Play For Keeps), klavira (Piano Forte), violine (Violin), flaute (Flute) i saksofona (Saxophone).

Na ovaj način približavamo Yamaha Music School gradivo, metodu i licencirane učitelje polaznicima iz područja u kojima ne postoji škola Yamaha Music School sustava, te im pružamo mogućnost učenja po atraktivnom programu koji je isti u cijelom svijetu i mogućnost polaganja ispita Yamaha Grading sistema.

Prilikom ispunjavanja predbiljeđbe moguće je odabrati preferirane termine, a mi ćemo se potruditi da to omogućimo u što većoj mogućoj mjeri. Kod grupne nastave, neki od parametara koji uvjetuju termin predavanja su raspoloživost mentora i raspoloživost ostalih članova grupe.
Za individualnu nastavu izbor termina je izuzetno jednostavan, u dogovoru s tajništvom i mentorom. 

Nastava se odvija “uživo” na online platformi s mentorom i ostalim polaznicima grupe (ili individualno) u unaprijed određenom terminu uz korištenje dodatnih zabavnih i modernih online glazbenih alata.
Ti alati omogućuju da učenik radi i samostalno između predavanja, vježba, snima se i rješava razne zadatke.  Dakle nastava nije vezana samo uz online predavanje!

Stupnjevi ujedno predstavljaju i originalne knjige Yamaha Music School s kompletnim gradivom od početnog (BOOK 1) prema višim stupnjevima. Gradivo knjige nije nužno vezano uz određeni vremenski period, već napredak ovisi o napretku grupe. 

Analizom videa koji nam pošaljete prilikom prijave, određuje se stupanj od kojeg možete krenuti.
U slučaju da ste na početnom nivou, snimka nije potrebna!

Moguće je brže napredovati i promijeniti grupu, što je zajednički dogovor polaznika, mentora i administracije.
Svaka knjiga košta 200,00 kn i kupuje se od škole prilikom upisa u program ili temeljem napretka, te ju šaljemo preporučenom poštom. 

Tečaj se upisuje na bazi jednog trimestra, a predavanja se održavaju jednom tjedno po 60 minuta, što je ukupno 12 predavanja u tri mjeseca. Školska godina traje 3 trimestra kroz 9 mjeseci, odnosno 36 predavanja. Program može trajati i nekoliko godina, što ovisi o brzini napretka prema stupnjevima (knjigama BOOK 1, BOOK 2, BOOK 3…).

Da, svaki polaznik dobiva certifikat o pohađanju po završetku školske godine (3 trimestra).

Svi oni koji žele i certifikat Yamaha Music Education sustava (svjetski prepoznat), mogu polagati YME ispite prema tzv. Yamaha Grading sistemu! Po položenom ispitu, koji se plaća posebno, Yamaha Music Education certifikat će uručiti preporučeno poštom.  

Predavanje “uživo” traje 60 minuta i održava se jednom tjedno.
Između predavanja, u online razredu, odvija se dodatna komunikacija učenika, razmjenjuju ideje, pitanja, odgovori, datoteke. 
Koristeći posebne online alate, učenici ujedno i sami vježbaju, snimaju zadatke i sl. 

Pri upisu na neki od tečajeva, svaki polaznik po cijeni od 200,00 kn kupuje knjigu Yamaha Music School (npr. Play For Keeps BOOK 1) koja će mu biti dostavljena na kućnu adresu. Knjiga je obavezna za rad i učenje po YMS metodi.

Obavezno:

  1. Računalo ili tablet s kamerom i mikrofonom. Mobitel ima premali ekran za praćenje vizualnih sadržaja koje će mentor dijeliti na svakom predavanju, a alati koje koristimo prikazuju note i slične fine detalje za koje je potrebna veličina ekrana!
  2. Solidna internet veza (preko 10Mb/s je preporučeno)
  3. Slušalice! Obzirom da učenik u realnom vremenu snima sebe dok sluša glazbu iz računala, mikrofon pritom ne smije “čuti” zvuk iz zvučnika računala. Ujedno, prilikom zajedničkog rada, svaki povrat zvuka kroz mikrofon natrag u chat čini buku i smeta ostalim sudionicima. 
    Slušalice ne smiju biti bluetooth jer će u njima kasniti zvuk i Vaše snimke neće biti ispravne. Nabavite slušalice koje uključujete žicom u računalo ili tablet. 
  4. Mirna soba bez buke dok traje predavanje.

Preporučeno: 

1. Ako je za vaš program potreban  električni/elektronski instrument koji možete spajati kabelom, a imate računalo, bilo bi odlično da posjedujete audio karticu s odgovarajućim audio ulazom i izravno spojite uređaj u kompjuter. Na taj način mentor i grupa primat će od vas daleko jasniji i kvalitetniji zvuk od onog koji bi “uhvatio” vaš mikrofon. 
2. Ozbiljnije slušalice, koje imaju dobar “low – end” odnosno niske frekvencije, bas. To je dobro za ukupan doživljaj, što povećava kvalitetu vašeg napretka, snimaka i ukupnog doživljaja programa. 
3. Soba u kojoj pratite predavanje po mogućnosti trebala bi biti bez puno odjeka, s više namještaja, zavjesa i sl. apsorbcijskih materijala. 

U svakom trenu kontaktirajte nas za savjet oko opreme i tehnikalija. 

Upisi u tijeku